Zwambestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zwammen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8503

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zwam gevaarlijk voor gezondheid

Hoe zwammen determineren?

Vocht in uw huis is één van de nare dingen, waar u niet op zit te wachten. Want hout dat vochtig is en vochtig blijft kan schimmel veroorzaken, waardoor er een zwam kan groeien in uw huis. Zwammen kunnen ook groeien op een vochtige muur. Het is grote noodzaak als u zwammen in huis heeft om deze te laten verwijderen.

Zwammen determineren is echter niet eenvoudig. Op deze pagina leggen we u meer uit.

Wie voert determinatie van zwammen uit?

Het is niet verstandig om zelf zwammen in huis te gaan verwijderen. Bij zwammen determineren komt heel wat kennis kijken en het moet ook heel grondig gebeuren. Zwammen op hout kunnen houtrot veroorzaken, als dit niet goed wordt weggehaald, gaat het houtrot gewoon verder door de rest van uw huis. Laat daarom zwammen determineren door een specialist op dit gebied.

Zwammen groeien snel

Zwammen kunnen snel groeien, vooral als de temperatuur goed is. De ideale temperatuur voor zwammen om te groeien is 23°C. Vooral in kruipruimtes waar het vochtig is, maar waar het ook broeierig kan zijn, kan een zwam bij de juiste temperatuur wel 10 centimeter per week groeien.

Schakel een zwammenspecialist in

Heeft u een zwam ontdekt in uw huis, dan wordt het tijd dat u een zwammenspecialist inschakelt. Deze is een expert op het gebied van zwammen determineren en kan de zwam in uw huis op een verantwoorde manier verwijderen. Wacht dan ook niet langer en maak direct een afspraak voor een adviesgesprek. U bent bij ons aan het juiste adres.

Waarom is zwammen determineren noodzakelijk?

Het is heel belangrijk om zwammen in huis weg te laten halen. Als u dit niet doet, dan kunt u voor enorme ellende komen te staan.

Zwammen tasten het hout in uw woning in zo’n enorm tempo aan, dat na een half jaar de draagkracht van steunbalken of uw vloer met 50% is afgenomen.

Uw huis wordt hierdoor instabiel, wat heel gevaarlijk kan zijn. Zwammen kunnen door muren heen groeien naar een naastgelegen woning. Ook uw buren kunnen nadeel ondervinden van uw huiszwam.

Hoe gaat zwammen determineren in zijn werk?

Als u een expert ingehuurd heeft, zal deze beginnen met het verwijderen van het aangetaste hout. Echter deze zal tot ruim een meter rondom de plek waar de zwam zich bevindt hout weghalen, ook als daar niets te zien is. U kunt er zeker van zijn dat dan ook echt alles weg is.

Heeft u een zwam op uw muur dan zal het stucwerk/pleisterwerk weggehaald worden, zodat ook de draden van de zwam volledig weggehaald kunnen worden. Als het pleisterwerk goed is weggehaald wordt de muur schoon gebrand.

Daarna worden de voegen grondig uitgekrabd en besproeid met een speciaal zwammenbestrijdingsmiddel. Dit is geen eenvoudig karweitje, laat zwammen determineren daarom ook over aan een expert.

zwammen determineren

Foto: Mätes II.

Kosten van zwammen determineren

Het bestrijden van zwammen brengt kosten met zich mee. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Hoe groter het oppervlak, des te meer u moet betalen. U kunt bij ons een offerte aanvragen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. U komt dan niet ineens voor onvoorziene uitgaven te staan.

Waarom is het niet verstandig om zelf zwammen te verwijderen?

Zwammen determineren kunt u het beste overlaten aan een deskundige, want zwammen zijn hardnekkig te verwijderen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft vakbekwame en gecertificeerde medewerkers in dienst die deze klus deskundig en veilig kunnen uitvoeren. U bent er van verzekerd dat de zwam volledig verwijderd wordt en houtrot zich niet verder kan verspreiden. En alles wordt nog mooi afgewerkt ook.

Informatie inwinnen

Heeft u zwammen in huis en wilt u deze laten verwijderen, laat u dan goed informeren over de mogelijkheden. Maak een afspraak voor een adviesgesprek, tijdens dit gesprek kan een adviseur u alles vertellen over zwammen en de manieren van bestrijden. U bent nergens aan gebonden, want een adviesgesprek is altijd gratis.

U kunt ons direct bereiken via het telefoonnummer onderaan deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8503, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte