Zwambestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zwammen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8503

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zwambestrijding

Zwambestrijding

Is een zwambestrijding nodig?

Zwambestrijding is noodzakelijk wanneer u de huiszwam aantreft in uw huishouden.

Huiszwammen tasten uw huishouden aan doordat zij zich voeden met het houtwerk waarop ze genesteld zitten.

Omdat huiszwammen zich snel vermenigvuldigen wordt het houtwerk van uw huis in rap tempo aangevreten.

Problemen hierbij zijn dat uw huis in verval zal raken. Alles wat van hout gemaakt is loopt het risico om ernstig te beschadigen.

Uw meubilair kan schaden oplopen, maar denk bijvoorbeeld ook aan uw trappen of houtwerk in de wanden.

Om ernstige schade aan uw huishouden te voorkomen doet u er dan ook verstandig aan om zo snel mogelijk een zwambestrijding uit te voeren voor het probleem de kans krijgt zich te vergroten.

Op welke plekken moet een zwambestrijding uitgevoerd worden?

Vanzelfsprekend moet een zwambestrijding worden uitgevoerd op plekken waar deze zinvol zijn, het is daarom wel zo handig om te weten waar huiszwammen vaak voorkomen.

Huiszwammen zijn te vinden op plekken waar houtwerk duidelijk is aangetast. Omdat huiszwammen zich vaak op de achterzijde van hout nestelen zijn deze slecht zichtbaar.

Huiszwammen nestelen zich vaak uit de buurt van zonlicht op vochtige plekken. Wanneer u te lang wacht met een zwambestrijding zullen de huiszwammen zich ook naar droge plekken kunnen verspreiden.

Huiszwammen kunnen namelijk zelf vocht aanmaken waardoor de verspreiding in steeds hoger tempo kan plaatsvinden.

Het is dus verstandig om eerst goed in kaart te brengen waar de huiszwam zich precies bevindt voordat u de juiste zwambestrijding toepast.

Maatregelen om een zwambestrijding te voorkomen

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen, zo geldt ook voor huiszwammen.

Wanneer u eenmaal last heeft van huiszwammen zijn deze lastig tegen te gaan, de schimmel wordt steeds hardnekkiger en kan zelfs door stenen en cement heen gaan groeien.

Ook heeft het geen zin om over de huiszwam heen te verven, de zwam voorziet zelf in vocht en kan daardoor moeiteloos doorgroeien.

U doet er dus verstandig aan om van te voren maatregelen te nemen die het ontstaan van de huiszwam tegengaan, op die manier wordt een zwambestrijding overbodig.

Hieronder volgen twee handige tips tegen het ontstaan van huiszwammen:

Lucht uw huis regelmatig door

Door uw huis regelmatig door te luchten zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid in alle ruimtes daalt. Vocht is in een broeiende omgeving dé voedingsbodem voor ontwikkeling van schimmels en dus ook huiszwammen.

Probeer indien mogelijk ook de meer afgesloten ruimtes zoals een opberghok en de badkamer regelmatig door te luchten.

Controleer regelmatig het houtwerk in uw huishouden

Neem af en toe de tijd om het houtwerk in uw huishouden te inspecteren.

Wanneer u beschadigingen ziet aan het houtwerk doet u er verstandig aan om ook de meer verborgen delen van het houtwerk goed te inspecteren.

Wanneer u huiszwammen vroegtijdig opspoort blijft de schade beperkt en zijn de kosten van een zwambestrijding daarmee aanzienlijk lager.

Kunt u zelf een zwambestrijding uitvoeren?

Het is niet verstandig om zelf een zwambestrijding uit te voeren. De reden hiervoor is dat de huiszwam het meest voorkomt op houtwerk dat meer verborgen ligt.

Een houten tafel in uw woonkamer bijvoorbeeld, zal sneller gelucht worden dan houtwerk in uw wanden.

Juist op de verborgen plekken heeft hout vaak een ondersteunende werking, zoals houten balken om een verdieping te ondersteunen of houtwerk om wanden te verstevigen.

Voor particulieren is het vaak lastig om dit soort risicovolle plekken op een juiste manier in te schatten.

U loopt daarmee veiligheidsrisico’s omdat de kans groot is dat u bijvoorbeeld niet precies weet hoe ernstig het houtwerk is aangetast. In het ergste geval kan zelfs instortingsgevaar dreigen waardoor u erg veel gevaar kunt lopen.

U wordt dan ook ten zeerste aangeraden om een zwambestrijding te laten uitvoeren door een professional.

Een zwambestrijding laten uitvoeren

Een ongediertebestrijder weet goed hoe huiszwammen op de beste manier bestreden dienen te worden. Dit is de meest veilige en doeltreffende optie vanwege de volgende punten:

Een ongediertebestrijder kent de plekken waar huiszwammen goed gedijen

Een ongediertebestrijder is ervaren met zwambestrijdingen. De bestrijder kan makkelijk en snel een inschatting maken waar de huiszwammen zich zullen bevinden.

Daarnaast heeft de bestrijder alle middelen tot zijn of haar beschikking om de totale omvang van het aangetaste gebied goed in kaart te brengen.

Een ongediertebestrijder kan veiligheidsrisico’s goed inschatten

Voordat een bestrijder de zwambestrijding zal uitvoeren, worden eerst de veiligheidsrisico’s ingeschat.

Omdat ongediertebestrijders ervaren zijn op het gebied van zwambestrijding zal de bestrijder goed kunnen inschatten hoe ernstig het houtwerk is aangetast en wat hieraan zal moeten gebeuren.

De bestrijder kan hiermee de risico’s voor zichzelf beperken. Daarnaast wordt u het hele bestrijdingsproces uit handen genomen waardoor uiteindelijk niemand gevaar loopt.

Een ongediertebestrijder kent  de bestrijdingsmiddelen goed

Een bestrijder is bekend met de beste bestrijdingsmiddelen voor een zwambestrijding. U weet daardoor zeker dat de zwammen doeltreffend bestreden zullen worden.

Ook loopt u zelf niet het risico om verkeerd bestrijdingsmiddelen te kopen, wat u onnodig geld zou kunnen kosten.

Een ongediertebestrijder helpt u zeker van het probleem af

Een ongediertebestrijder kan u de garantie bieden dat de zwambestrijding succesvol zal zijn. U heeft daardoor de zekerheid dat het probleem zal verdwijnen.

De kosten van een zwambestrijding

De kosten van een zwambestrijding zijn per situatie anders, al vallen deze vaak erg mee. Om inzicht te krijgen in de kosten voor uw specifieke situatie kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via deze link.

Wanneer u liever telefonisch contact opneemt, kunt u er ook voor kiezen om onderstaand telefoonnummer te bellen.

Foto: Sachverständigenbüro für Zimmerei und Holzbau

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8503, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte