Zwambestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zwammen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8503

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zwam verwijderen

Zwam verwijderen

Een zwam verwijderen uit uw woning is een moeilijk opgave. Op deze pagina geven we u tips over hoe u te werk moet gaan.

Huiszwam verwijderen

De huizwam is een vieze schimmel die de stof cellulose in het hout doet verwijderen. Binnen de kortste keren zal de hout kruimig worden en beetje bij beetje gaat het hout afbrokkelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij steunbalken van uw woning of onder de vloer.

Omdat de huiszwam hevig te werk kan gaan, kan het zelfs zo leiden dat de stabiliteit in het hout nihil wordt en het gebouw kan gaan aantasten. Vooral in oude huizen die gebouwd werden om en beide rond 1900 heeft dit in het verleden geleid tot onstabiliteit en zelfs tot instorting die veroorzaakt werd door de huiszwam.

Niets voor niets is de huiszwam de ergste soort houtrot in gebouwen. De huiszwam heeft geen vocht nodig om optimaal te kunnen groeien en zich te kunnen vermenigvuldigen in sneltempo. Snel de zwam verwijderen in uw woning is daarom aan te raden.

Huiszwam groeit in alle seizoenen

Een zwam verwijderen in huis kan men door het hele jaar zonder enige problemen laten uitvoeren. Het gevaar bestaat dat als de huiszwam zich heeft gevestigd op het hout dat het dan moeilijk weg te halen is.

Een nadeel bestaat dat als er eenmaal huiszwam op hout of op donkere plaatsen zit dat de schimmel zich al heeft vastgehecht aan aangrenzende panden. Dit is een proces dat niet lang duurt vooraleer de schimmel zich heeft verplaatst en dan wordt het moeilijker om deze te weren uit huizen.

Hoe sneller men reageert op huiszwam des te lager zijn de kosten om de huiszwam door een professionele firma te laten verwijderen.

De zwam verwijderen kosten zijn lager dan wanneer u lang wacht. Na een maand kan de agressieve schimmel zich hebben vastgezet op meerdere plaatsen die misschien moeilijker te bereiken zijn.

Zwammen in huis verwijderen is een proces dat men niet in één uur kan uitvoeren. Vaak duurt dit proces een halve dag tot een ganse dag afhankelijk hoe erg het probleem zich voordoet in de ruimte.

Uiteindelijk worden andere ruimtes ook grondig geïnspecteerd om te kijken of er geen zwammen meer aanwezig zijn.

De huiszwam is een echte pest om onder controle te krijgen

De huiszwam is een agressieve rot die men moeilijk onder controle kan houden. De huiszwam kan u niet zomaar eventjes weg krijgen door het buitenste gedeelde te behandelen want u ziet het niet, maar de huiszwam is ook aanwezig diep in het hout.

De huiszwam verwijderen vraagt enkel om vakkundig werk om verdere aantasting in het gebouw of omgeving te voorkomen. Gelukkig hebben de bedrijven met wie wij samenwerken al jarenlang ervaring op het gebied van huiszwammen vernietigen.

Dankzij het vakkundig vakmanschap kunnen zij het hout zodanig behandelen dat ze er zeker van zijn dat u geen huiszwammen meer heeft.

Na het behandelen van het hout waar de huiszwam op zat, doen zij nadien ook een controle in uw kelder om eventuele kelderzwammen te verwijderen.

Een extra controle kan geen kwaad om zeker van te zijn dat u later niet opnieuw last zal krijgen van vieze schimmels die slecht zijn voor de gezondheid.

Mocht u een probleem ondervinden of denkt u een probleem te hebben met huiszwammen, aarzel dan niet om ons te contacteren via het telefoonnummer op de site en wij komen zo snel mogelijk de ruimte inspecteren.

Voordelen als u snel handelt

Des te sneller u reageert, des te sneller kan de huiszwam opgespoord worden. En als u geluk heeft, hoeft een bestrijder maar één ruimte behandelen.

De zwam verwijderen kosten zullen dan aanzienlijk lager zijn dan wanneer er meerdere ruimtes behandeld moeten worden.

De behandeling van de huiszwam wordt enkel gedaan door professionele mensen die speciaal opgeleid zijn. Ons bedrijf hanteert altijd een prijs op maat en zo bent u altijd voordelig uit om het probleem direct aan te pakken waar het probleem zich bevindt.

zwam verwijderen

Foto: Andreas Kunze

Huiszwam verwijderen behandeling

Bij zwammen verwijderen gaan de bestrijders altijd op zoek naar eventueel vocht dat gedroogd moet worden. Huiszwammen beginnen bijna altijd waar vocht circuleert.

Dit kan vocht zijn in donkere ruimtes of eventueel condens dat blijft hangen.

Bij een zwam verwijderen is altijd de eerste stap om vocht op te sporen. Daarna moet al het aangetast hout verwijderd worden.

Zoals eerder gezegd kan het hele stuk hout aangetast zijn en is verwijdering van schimmel niet voldoende. Het kan eventueel nodig zijn om pleisterwerk te verwijderen en het achterliggende hout grondig te controleren op verschijnselen van de huiszwam.

De plaatsen worden gereinigd met speciaal schoonmaakmiddel waardoor de kans op terugkeer van de zwammen in huis zeer gering is.

Vraag altijd een vrijblijvende offerte aan voor zwammen verwijderen

Als u last heeft van huiszwammen is het raadzaam om dit te laten verwijderen door een speciaal team van specialisten. Zij gaan grondig te werk en weten als geen ander hoe zij te werk moeten gaan om de schimmels te doen verdwijnen.

U mag altijd een gratis vrijblijvende offerte aanvragen voor het verwijderen van zwammen, zodat u weet wat de prijs wordt om de huiszwam te vernietigen. Voor dringende afspraken mag u altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer hieronder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8503, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte