Zwambestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zwammen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8503

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
kelderzwam bestrijden

Kelderzwam bestrijden

De kelderzwam bestrijden is een vakkundige taak. Op deze pagina leggen we u meer uit over de kelderzwam en hoe u deze effectief kunt bestrijden.

Informatie over de kelderzwam

De kelderzwam is de enigste soort onder zwammen die niet in de vrije natuur groeit.

De zwam heeft een constante temperatuur nodig tussen de 5 en 45°C en een relatieve hoge luchtvochtigheid om optimaal te kunnen groeien.

Als de zwam begint te groeien, zal hij eerst sporen achterlaten op vochtig hout dat helemaal nat is.

De ideale omstandigheden voor zwammen zijn ruimtes die slecht zijn verlicht of juist ruimtes die helemaal niet worden verlicht. Bijvoorbeeld in kelders en onder vloeren.

Kelderzwammen kunnen niet zo goed tegen het licht en zullen sneller groeien als er helemaal geen licht aanwezig is in de ruimte.

Kelderzwammen kunnen niet enkel groeien in vochtige kelders, maar zullen in valse plafonds ook in grote getale aanwezig zijn.

Zoals u heeft kunnen lezen kunnen kelderzwammen in huis een groot probleem zijn. De kelderzwam bestrijden is daarom aan te raden. De kelderzwam bestrijden is alleen niet gemakkelijk. Hieronder geven we u meer tips over hoe u moet handelen.

Kelderzwam heeft niet veel nodig om snel te groeien

Normaal gezien groeit een kelderzwam niet snel per jaar, maar het is een feit dat hoe vochtiger de kamer is, des te sneller een kelderzwam kan groeien.

In de praktijk groeit een kelderzwam niet meer dan één strekkende meter op één jaar, maar dit kan ook sneller. Bijvoorbeeld wanneer de kamer warm is en tegelijkertijd vochtig.

In oude, onbewoonde huizen waar het binnen regent en waar overdag de zon volop op schijnt zal men meer last hebben van kelderzwammen dan in huizen die meer in de schaduw liggen.

Kelderzwam kan meerdere jaren overleven

In vergelijking met andere schimmels en andere vieze bacteriën die u liever niet in huis heeft, kan een kelderzwam droogte overleven. Een kelderzwam kan zelfs na 9 jaar weer actief worden. De kelderzwam bestrijden is hierdoor erg lastig.

Het is daarom van uiterst belang om een kelderzwam bestrijden niet zelf te doen. Een kelderzwam zelf bestrijden is nutteloos werk als u het niet goed doet.

Het is een feit dat als men kelderzwam zelf bestrijdt, dat de zwam binnen de kortste keren terug opduikt. Op het moment dat dit gebeurd is de kelderzwam nog lastiger te bestrijden.

Kelderzwammen herkennen

Een kelderzwam is een dun, waaiervormige schimmel en heeft een bleke tot witte kleur. In de groeifase ziet men eerste allemaal kleine witte puntjes die uiteindelijk zullen groeien tot één geheel.

Na een paar maanden als de kelderzwam volgroeid is dan lijkt het op een spectaculaire uitzicht, maar toch is de kelderzwam gevaarlijk voor de gezondheid.

Uitgespreid zijn ze membraan-achtig en kunnen verschillen in kleur. Sommige zijn donkerbruin gekleurd terwijl andere kelderzwammen juist groen tot olijfkleurig zijn.

Als de kelderzwam volgroeid is, zal u het merken aan een vieze witte streep die op het hout vastgehecht is.

De kelderzwam zelf bestrijden

Als allereerst is het een feit dat kelderzwammen zich zullen vasthechten op nat hout. De kelderzwam zelf bestrijden heeft daarom geen nut omdat men zelf de buitenlaag kan verwijderen.

Kelderzwammen nestelen zich tot diep in het hout. Als men de kelderzwam zelf bestrijdt, dan bestaat de kans dat binnen een week de kelderzwam weer een buitenlaag heeft gevormd. De zwammenplaag is hiermee weer helemaal terug en u bent terug bij af.

Kelderzwam zelf bestrijden is daarom een onbegonnen werk en dat laat u het beste door professionals uitvoeren. Zij gebruiken sterk middel dat de kelderzwammen direct doodt.

kelderzwam bestrijden

Foto: Boatbuilder

Is een kelderzwam gevaarlijk voor de gezondheid?

Zonder het te beseffen kan de kelderzwam een ware ramp worden voor de gezondheid van de mens.

Eerst en vooral tast de kelderzwam het hele hout aan en daarom zullen professionals het hele hout verwijderen om er zeker van te zijn dat er geen kelderzwam achterblijft in de ruimte.

Ook kan het zijn dat de muur is aangetast en dat de muur behandeld moet worden om de schimmel uit de ruimte te weren.

Als u niet direct iets aanmerkt op nat hout dan kan de geur u iets meer vertellen over de aanwezigheid van deze vieze schimmel. Als men in een vochtige ruimte staat en het ruikt er sterker dan muf dan wil dat zeggen dat er in het hout al kelderzwam aanwezig is.

Schimmels en zwammen kunnen erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid voor u en uw gezin. Ze kunnen ondermeer gevaarlijk zijn voor mensen met een verzwakt immuunsysteem en mensen met longklachten zoals astma en bronchitis.

Ook huisdieren kunnen veel last hebben van de kelderzwam en andere soorten schimmels in huis. De symptomen bestaan onder andere uit een branderig gevoel in de keel, hooikoorts-achtige symptomen, ademhalingsproblemen en vermoeidheid die langdurig aanhoudt.

De kelderzwam bestrijden is daarom ook noodzakelijk als u veilig wilt blijven wonen. Eenmaal de ruimte is behandeld, kunt u de oorzaken verder aanpakken en de schimmel uit het huis weren. Vooraleer u professionele hulp inroept, is het een pluspunt om meerdere ruimtes te controleren.

Kelderzwam bestrijden door een professionele firma

Het is belangrijk voor uw gezondheid en natuurlijk voor de andere gezinsleden dat u zo snel mogelijk de kelderzwam laat bestrijden door een professionele firma.

Doe dit zeker niet zelf, want u loopt de kans dat de kelderzwam binnen de week terug op de plaats is, waar u het zelf hebt weggehaald.

Om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunt u een gratis offerte opvragen. U kunt ons gemakkelijk en snel bereiken door een aanvraag te doen via onze website of om ons te contacteren op het telefoonnummer hieronder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8503, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte