Zwambestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zwammen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8503

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
huiszwam

De huiszwam: Een echte ramp!

Wat is de huiszwam precies?

De huiszwam is een schimmel die zich nestelt op het hout van uw woning. Dit komt het meest voor in ruimtes die vochtig zijn of slecht geventileerd.

Doordat de huiszwam zich voedt met hout kan de schade van uw woning snel oplopen.  Denk aan de kelder, trappen, deuren, plafonds, vloeren, steunbalken etc.

Vaak zijn het ook kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat de schimmel komt opdagen. Een lekkende pijp, slechte ventilatie of een probleem met de buitenmuur is al genoeg om uw woning aan te tasten.

Zolang als de schimmel vocht en voedingstoffen krijgt kan deze blijven groeien. Over de schimmel verven of iets plakken heeft dan ook geen enkele zin.

De schimmel laat zich ook niet tegenhouden door cement of stenen en kan snel verspreiden via miljoenen sporen. En doordat de schimmel in staat is om zelf vocht aan te maken kan de schimmel ook verplaatsen op droge plaatsen.

De huiszwam is dan ook één van de meest voorkomende schimmel waardoor huizen en gebouwen onbewoonbaar verklaard worden. Daarom is het belangrijk om onmiddellijk in te grijpen als u deze schimmel aantreft.

Een expert raadplegen is dan ook noodzakelijk bij het vinden van de schimmel. Hij kan onderzoeken hoe ver de schimmel is geëvalueerd en hoe groot zijn omvang is.

De huiszwam herkennen

Voor iemand die geen kenner is, is het vaak moeilijk om de huiszwam te herkennen. Dit komt voornamelijk doordat deze schimmel zich eerst op de achterkant van het houtwerk plaatst.

Als het hout begint te splijten, brokkelen en indeukt als u er op drukt dan zou u het best wel eens nakijken. Ook als het houtwerk een kromming of teken van gebogenheid vertoont kan u het beste alert worden. Dit is meestal een teken dat de schimmel aanwezig is.

Wanneer de schimmel met het oog zichtbaar wordt kunt u zien dat er een bruine plek met een witte rand op de muur zit, dit lijkt op een soort van pannenkoek, of witte draden op het houtwerk zelf.

De huiszwam herkennen is dan niet zo moeilijk maar dit is helaas ook wel een teken dat de schimmel in een gevorderde fase zit.

De huiszwam en gezondheid

De schimmel is niet alleen voor uw huis schadelijk maar ook voor uw eigen gezondheid.

Ademhalingsproblemen en luchtwegeninfecties kan een gevolg zijn van de schadelijke stoffen die u inademt bij de aanwezigheid van de schimmel.

Personen die een schimmelallergie hebben zijn natuurlijk het meeste vatbaar voor deze symptomen en dienen zich onmiddellijk te laten behandelen. Dit is ook voor personen zonder allergie. Neem dan ook altijd het zekere voor het onzekere bij deze schimmel.

De huiszwam bestrijden

Het bestrijden van de huiszwam kan je best laten doen door een expert omdat deze moeilijk onder controle te krijgen is.

Het is niet eenvoudig en als het niet goed gedaan wordt heeft u snel terug die vervelende schimmel. Ook komt er soms veel breekwerk aan te pas voor het aangetaste hout te vervangen in nieuw hout.

Een expert zal kijken vanwaar het vochtprobleem komt en de omvang van de schimmel meten. Daarna zal hij de schimmel verwijderen en uw hout met speciale producten behandelen. Deze speciale producten vergen ook enige kennis en horen goed aangebracht te worden.

Bij het verwijderen van het aangetaste hout zal niet alleen dat hout maar ook het hout 1 meter van de aantasting verwijderd worden. Dit is omdat de schimmel daar kan plaatsvinden maar dat is niet altijd zichtbaar.

Er zijn verschillende manieren om de schimmel te bestrijden maar ook hierbij is het gepast om een expert te laten bepalen welke manier het beste is.

huiszwam

Foto: Epp

De huiszwam zelf bestrijden

De schimmel verwijderen vraagt vakkennis en precisie. Ook is het een vuil werkje en schadelijk voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om u niet zelf op het werk te storten maar u te verlaten op een expert.

Doordat de expert het meeste werk zal doen kan u de schimmel zelf bestrijden door goed uw kleding en spullen na te kijken op sporen van de schimmel. Bijvoorbeeld onder uw schoenen en kleding. Zodra u de schimmel mee pakt naar een niet aangetaste plaats kan de schimmel zich via deze weg nog verspreiden.

De huiszwam bestrijden is niet gemakkelijk en er komt veel werk bij kijken. Daarom is het best dat de bestrijding van de eerste keer goed verloopt.

Voor advies over de bestrijding van de huiszwam kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het nummer hieronder. Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8503, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte