Zwambestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zwammen te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8503

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zwarte schimmel

Zwarte schimmel

Wat is de zwarte schimmel?

Zwarte schimmel is zoals de naam al doet vermoeden, een schimmel die zwart van kleur is.

Wanneer u zwarte schimmel in uw woning aantreft is het belangrijk om zo snel mogelijk door een ongediertebestrijder te laten verwijderen.

Zwarte schimmels kunnen uw huishouden namelijk erg aantasten. Ze vreten zich door gesteente en cement heen en kunnen daarom met name uw wanden ernstig beschadigen.

Daarnaast loopt u gezondheidsrisico’s wanneer u in een omgeving met zwarte schimmel leeft.

Gezondheidsrisico’s van de zwarte schimmel

De zwarte schimmel kan uw luchtwegen aantasten. Zo kunt u bijvoorbeeld last krijgen van ademhalingsproblemen.

Wanneer u heftig reageert op zwarte schimmels kan het zo zijn dat u last krijgt van een luchtweginfectie.

In het meest extreme geval kan blijken dat u last heeft van een schimmelallergie. Hierbij zijn de gezondheidsrisico’s nog groter.

Veelvoorkomende klachten zijn hierbij bijvoorbeeld irritaties aan de ogen, huidirritaties, en ernstige ademhalingsproblemen.

U wordt sterk geadviseerd om bij deze symptomen contact op te nemen met uw huisarts. Daarnaast is het noodzakelijk om de zwarte schimmel zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Waar komt zwarte schimmel voor?

De zwarte schimmel komt binnenshuis voor, en dan met name op gesteente. Voorbeelden hiervan zijn uw stenen wanden en het cement tussen de stenen.

Wanneer deze plekken uit de buurt van zonlicht liggen in een vochtige omgeving, kan de schimmel het best gedijen.

Voorbeelden van plekken die aan deze kenmerken voldoen zijn bijvoorbeeld een schuur of een zolderkamer.

Hoe kan zwarte schimmel het best bestreden worden?

Zwarte schimmel kunt u het best laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder.

Zwarte schimmels zijn vaak lastig op te sporen, het is daarom moeilijk om de volledige omvang van het probleem in kaart te brengen.

Ongediertebestrijders kennen zwarte schimmels erg goed, ze weten precies waar ze zich vaak schuilhouden en hoe ver ze zich zichtbaar en onzichtbaar verspreid hebben in de ruimte.

Ook neemt een ongediertebestrijder u grote risico’s uit handen. Wanneer zwarte schimmels bijvoorbeeld de wanden hebben aangetast, kan uw huis op bepaalde plekken extra gevaarlijk zijn.

Door Zwarte schimmels kunnen wanden namelijk zodanig verzwakken dat deze kunnen instorten.

Een ongediertebestrijder kan goed inschatten in hoeverre het gesteente is aangetast en daarmee de risico’s goed in kaart brengen.

Wanneer u zelf een zwarte schimmelbestrijding zou uitvoeren loopt u dan ook het risico om aan grote risico’s zoals instortingsgevaar blootgesteld te worden.

Tot slot kent een ongediertebestrijder alle bestrijdingsmiddelen tegen zwarte schimmels goed, u bent daarmee verzekerd van een doeltreffende bestrijding.

Een zwarte schimmel bestrijding laten uitvoeren  

Wanneer u een zwarte schimmel bestrijding wil laten uitvoeren, doet u er verstandig aan om een offerte te laten opstellen.

Ongediertebestrijders bij u uit de buurt maken graag een vrijblijvende offerte voor u op. Op deze manier krijgt u inzicht in de totale kosten van de bestrijding.

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij een ongediertebestrijder bij u uit de buurt, doet u door op deze link te klikken.

U kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact op te nemen met een ongediertebestrijder, dit kunt u doen door onderstaand telefoonnummer te bellen.

Foto: Infrogmation

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8503, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte